категорії: новина

V Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок

теґи: книжкова ярмарка

З 18 по 21 серпня в Міжнародному виставковому центрі (м. Київ, Броварський проспект, 15) відбудеться V Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, організатором якої є Державний комітет телебачення та радіомовлення України.

На площі майже 3 тис. кв.м. розміститься поліграфічна продукція 222 представників вітчизняних видавництв і видавничих організацій різних форм власності. Це такі знані в Україні та світі видавництва, як «Веселка», «Либідь», «Мистецтво», «Світ», «Здоров’я», «Техніка», «Урожай», «Освіта», «Наукова думка», «Грані-Т», «Піраміда», «Фоліо» та інші. Кияни та гості столиці матимуть змогу придбати книжкові новинки за цінами виробника безпосередньо у видавців. Вхід до виставки для усіх бажаючих безкоштовний.

  Також участь у виставці візьмуть обласні державні адміністрації, зарубіжні виставкові компанії, дитячі періодичні видання (для них виставкова площа надана безкоштовно), наукові галузеві установи, громадські організації.

  В центральній частині виставкової експозиції традиційно буде розміщено стенд Держкомтелерадіо, на якому експонуватимуться книги, випущені за бюджетною програмою «Українська книга» у 2006-2009 роках видавництвами і видавничими організаціями з усіх регіонів України, а також книги, які надійшли від українських видавництв на конкурс «Краща книга України».

Статус міжнародної підтверджує участь у київському книжковому форумі видавців з 22 зарубіжних країн. Вперше у Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку беруть участь видавці з Ірану, Ізраїлю. Крім того, тут експонуватимуться книжкові видання з Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Італії, Китаю, Литви, Польщі, Росії, Румунії та інших країн.

  Основна мета проведення V Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку ‑ сприяти популяризації сучасної української книги, поширенню досвіду між суб’єктами видавничої справи, зміцненню позицій національного виробника на вітчизняному книжковому ринку тощо.

Крім того, V КМКВЯ покликана відіграти важливу роль у справі розбудови вітчизняної книговидавничої галузі. Впродовж роботи виставки-ярмарку демонструватимуться унікальні книжкові видання, виготовлені на сучасному поліграфічному устаткуванні, обговорюватимуться нагальні проблеми книговидання.

Ознакою Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку є те, що тут закуповуються авторські права на перевидання творів видатних класиків та сучасних авторів, ведуться переговори щодо перекладу та екранізації літературних творів, підписуються контракти з письменниками, започатковуються нові видавничі проекти.

У рамках виставки відбудеться вручення дипломів лауреатам премії ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва, премії ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності та відзначення переможців конкурсу «Краща книга України».

У церемонії відкриття V КМКВЯ візьмуть участь керівники Уряду.
 

За інформацією з сайту організаторів http://comin.kmu.gov.ua

ПРОГРАМА V Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=71086&cat_id=71085